Desert Tiramisu reţetă originală

de Ancutsa in Prajituri, 16 Aug 2017 | 4973 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Pentru ca se incheie si vara, m-am tot gandit ca nu am mai mancat de mult o prajitura Tiramisu, dar fara oua, asa ca l-am pregatit zilele trecute, ca tot a fost un week-end prelungit. Am mai adaugat stafide si coaja de portocala si mi s-a parut mai gustos.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet mare de piscoturi (400 g)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 cutie crema mascarpone (250 g)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 1 pliculet ness (Jacobs Velvet)
  • 500 ml cafea neindulcita si racita
  • pentru ornat
  • cacao neagra
  • zahar colorat
  • optional:
  • coaja de portocala si stafide
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu reţetă originală:

 Tiramisu reţetă originală

Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc.

Se bate frisca pana devine cremoasa, dar nu prea tare.

Separat, intr-un vas adanc se amesteca (cu mixerul) crema mascarpone cu zaharul, se incorporeaza treptat frisca, o lingurita de cafea, nessul.

Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.

 Intr-o tava rotunda, detasabila, se asaza pe folie de plastic un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Eu am adaugat si stafide si coaja de portocala, iar ultimul strat l-am lasat de piscoturi, insa il puteti lasa de crema si puteti orna dupa plac.

Se pudreaza cu cacao si zahar colorat.

 Se da la frigider pana la servire.

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/tiramisu-6.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

18.08.2017, 16:41

Multumesc, Mirela!

Rocsi 1

18.08.2017, 20:47

O portie de tiramisu delicios nu refuz niciodata!

Ancutsa 1

18.08.2017, 22:35

Rocsi, cu mare placere!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură rapidă cu dulceaţă de căpşuni/ vişine